head_banner

Slik kalibrerer du en strømningsmåler

Flowmeter er et slags testutstyr som brukes til å måle strømmen av prosessvæske og gass i industrielle anlegg og anlegg.Vanlige strømningsmålere er elektromagnetisk strømningsmåler, massestrømningsmåler, turbinstrømningsmåler, virvelstrømningsmåler, åpningsmåler, ultralydstrømningsmåler.Strømningshastighet refererer til hastigheten som prosessvæske passerer gjennom et rør, en åpning eller en beholder på et gitt tidspunkt.Kontroll- og instrumenteringsingeniører måler denne verdien for å overvåke og justere hastigheten og effektiviteten til industrielle prosesser og utstyr.

Ideelt sett må testutstyret "tilbakestilles" fra tid til annen for å forhindre unøyaktige avlesninger.På grunn av aldring av elektroniske komponenter og koeffisientavvik, i et industrielt miljø, vil strømningsmåleren imidlertid bli kalibrert regelmessig for å sikre nøyaktigheten av målingen, slik at den kan betjenes sikkert og i tide.

 

Hva er kalibrering av strømningsmåler?

Strømningsmålerkalibrering er prosessen med å sammenligne den forhåndsinnstilte skalaen til strømningsmåleren med standardmåleskalaen og justere målingen for å samsvare med standarden.Kalibrering er et viktig aspekt ved instrumentering i et bredt spekter av bransjer som krever høypresisjonsmålinger, for eksempel innen olje og gass, petrokjemi og produksjon.I andre bransjer som vann og avløp, mat og drikke, gruvedrift og metall kreves det også mer presise måling for å sikre produksjonseffektivitet.

Strømningsmålere kalibreres ved å sammenligne og justere målingen for å møte forhåndsdefinerte standarder.Strømningsmålerprodusenter kalibrerer vanligvis produktene sine internt etter produksjon, eller sender dem til uavhengige kalibreringsanlegg for justering.

 

Flowmeter Rekalibrering vs. Kalibrering

Strømningsmålerkalibrering innebærer å sammenligne den målte verdien til den løpende strømningsmåleren med den til en standard strømningsmåler under samme forhold, og justere skalaen til strømningsmåleren til å være nær standarden.

Rekalibrering av strømningsmåler innebærer å kalibrere en strømningsmåler som allerede er i bruk.Periodisk rekalibrering er avgjørende fordi strømningsmåleravlesninger ofte vil "ute av fase" over tid på grunn av de variable forholdene involvert i industrielle prosesser.

Hovedforskjellen mellom disse to prosedyrene er at strømningskalibreringen utføres før strømningsmåleren sendes ut til bruk, mens rekalibreringen utføres etter at strømningsmåleren har vært i gang i en periode.Programvareverktøy kan også brukes til å verifisere nøyaktigheten av målingen etter at strømningsmåleren er kalibrert.

 

Slik kalibrerer du en strømningsmåler

Noen av de mest brukte kalibreringsprosedyrene for strømningsmåler er:

  • Master Meter Kalibrering
  • Gravimetrisk kalibrering
  • Kalibrering av stempelprover

 

Kalibreringsprosedyrer for mastermåler

Kalibreringen av hovedstrømningsmåleren sammenligner den målte verdien til den målte strømningsmåleren med den målte verdien til en kalibrert strømningsmåler eller "hoved" strømningsmåler som opererer under den nødvendige strømningsstandarden, og justerer kalibreringen deretter.Hovedstrømningsmåleren er vanligvis en enhet hvis kalibrering er satt til en nasjonal eller internasjonal standard.

Slik utfører du hovedmålerens kalibrering:

  • Koble hovedinstrumentet i serie med strømningsmåleren som testes.
  • Bruk det målte væskevolumet til å sammenligne avlesningene til hovedstrømningsmåleren og strømningsmåleren.
  • Kalibrer strømningsmåleren som testes for å samsvare med kalibreringen av hovedstrømningsmåleren.

Fordel:

  • Enkel å betjene, kontinuerlig testing.

 

Gravimetriske kalibreringsprosedyrer

Vektkalibrering er en av de mest nøyaktige og kostnadseffektive kalibreringsprosedyrene for volum- og massestrømningsmålere.Den gravimetriske metoden er ideell for kalibrering av væskestrømningsmålere i petroleums-, vannrense- og petrokjemisk industri.

Slik utfører du vektkalibrering:

  • Legg en alikvot (en liten del) av prosessvæsken inn i testmåleren og vei den i nøyaktig tid mens den flyter i 60 sekunder.
  • Bruk en kalibrert vekt for nøyaktig å måle vekten av testvæsken.
  • Etter at testperioden er over, overfør testvæsken til avløpsbeholderen.
  • Strømningshastigheten til alikvoten oppnås ved å dele volumvekten med testens varighet.
  • Sammenlign den beregnede strømningshastigheten med strømningshastigheten til strømningsmåleren, og foreta justeringer basert på den faktisk målte strømningshastigheten.

Fordel:

  • Høy nøyaktighet (Mastermåleren bruker også gravimetrisk kalibrering, så den høyeste nøyaktigheten er begrenset).

Kalibreringsprosedyrer for stempelprover

I strømningsmålerens kalibreringsprosedyre for stempelkalibratoren, tvinges et kjent volum av væske gjennom strømningsmåleren som testes.Stempelkalibratoren er en sylindrisk enhet med en kjent indre diameter.

Stempelkalibratoren inneholder et stempel som genererer en volumstrøm gjennom en positiv forskyvning.Stempelkalibreringsmetoden er svært egnet for høypresisjon ultralydstrømningsmålerkalibrering, drivstoffstrømningsmålerkalibrering og turbinstrømningsmålerkalibrering.

Slik utfører du en stempelkalibratorkalibrering:

  • Legg en alikvot av prosessvæsken inn i stempelkalibratoren og strømningsmåleren som skal testes.
  • Volumet av væske som slippes ut i stempelkalibratoren oppnås ved å multiplisere den indre diameteren til stempelet med lengden som stempelet beveger seg.
  • Sammenlign denne verdien med den målte verdien fra strømningsmåleren og juster kalibreringen av strømningsmåleren deretter.

Innleggstid: 15. desember 2021